Böbrek Taşı Düşüren Su Nerede?

0

Böbrek Taşı Düşüren Su Nerede? sorunuzun cevabı için yazımızın devamını okuyabilirsiniz. Boşaltım sisteminin önemli bir bölümünü oluşturan böbreklerde beslenmeye ve işleve bağlı olarak farklı sorunlar ortaya çıkabilir. Bu sorunlar arasında yer alan böbrek taşı en temel anlatımı ile çeşitli sebeplerden dolayı böbreklerin olması gerektiği gibi işlev göstermemesiyle oluşan tortuların böbrek içerisinde kalmasıdır. Böbrek taşı Türkiye genelinde oldukça yaygın olduğu için birçok kişi böbrek taşı nasıl düşer sorusuna cevap arar.

Böbrek Taşı Düşüren Su Nerede?

Günümüzde böbrek taşı gelişmiş ürolojik tanı ve tedavi yöntemleriyle de ortadan kaldırılabilir. Bununla beraber böbrek düşüren su konusu sıklıkla merak edilir. Bu sağlık sorunundan muzdarip olan kişiler şifalı suların, doğal kaynak suların böbrek taşının düşürülmesinde etkili olduğunu düşünebilir. Fakat yapılan çalışmalarla beraber herhangi bir suyun pH değerinin ya da başka herhangi bir parametresinin, böbrek içerisinde oluşan taşı düşürmek için kayda değer bir etki oluşturmadığı kanıtlanmış görüşler arasında yer alır. Yine de bazı suların bileşenlerinin insan sağlığı için daha faydalı olduğu tıp profesyonelleri tarafından kabul edilen görüşler arasında yer alır.

Böbrek Taşı Nedir?

Böbrek taşının tedavisi için farklı yöntemlere başvurmadan önce bu sorunun ne olduğu, hangi nedenlerle ortaya çıktığı ve nasıl giderildiği hakkında bilgi sahibi olmak süreci sizin için kolaylaştırabilir. Böbrekler insan vücudunda yer alan sistemlerin en önemli parçaları arasında yer alır. Böbreklerin temel görevi alınan besinleri filtrelerden geçirerek faydalı unsurları ayrımak ve geri kalanını da atık olarak vücuttan dışarı çıkarmaktır. İnsan sağlığı için kritik önem arz eden boşaltım sisteminin merkezinde yer alan böbrekler bazı durumlarda filtreleme işlemini olması gerektiği gibi gerçekleştiremez. Bu durumda böbrek taşı gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Böbrek taşı halk arasında bilinen tanımının aksine bildiğimiz taşlar gibi değildir. Böbrek taşı temel olarak filtrelerden geçemeyecek durumda olan unsurların böbrek içerisindeki odacıklara yerleşmesi ve bu odacıkları tıkaması sonucu ortaya çıkar. Bir süre boyunca bu odacıklarda bekleyen maddeler zamanla tortulaşır ve katı bir hâl elde eder. Böylece halk arasında böbrek taşı olarak bilinen küçük atık kütlesi ortaya çıkar ve bu kütle böbrek sistemine yerleşir. Tedavisi için farklı yöntemler kullanılabilen böbrek taşının oluşmaması için dikkate dilmesi gereken temel nokta doğru ve dengeli beslenmedir. Özellikle dengeli sıvı alımının böbrek sağlığı için kritik öneme sahip olduğu bilinir. Böbrek taşı sorunu şu nedenlerle ortaya çıkabilir:

  • Ailedeki böbrek taşı hastalığı geni
  • Yetersiz su tüketimi
  • Dengesiz beslenme
  • Aşırı hayvansal gıda tüketmek
  • Yeterince bitkisel beslenmemek

Böbrek Taşı Düşüren Su Nerede?

Böbrek taşı sorunu Türkiye’de oldukça yaygındır. 30’lu yaşlarda ortaya çıkmaya başlayan böbrek taşı kadınlara oranla erkeklerde daha fazla görülür. Halk arasında sıklıkla ortaya çıkan, tedavileri sonrası nüksetme eğilimi yüksek olan böbrek taşı sorunu için böbrek taşı düşüren şifalı su geleneksel tedavi yöntemleri oldukça popülerdir.

Birçok kişi bazı su kaynaklarından içilen suyun böbrek taşı oluşumuna etki edeceğini, tedavisini kolaylaştıracağını ya da böbrek taşını düşüreceğini düşünür. Böbrek taşı suyu gibi geleneksel inanışlar Türkiye genelinde son derece yaygın olsa da bu yöntemlerin olumlu sonuç verdiği iddiası kanıtlanmış değildir. Henüz böbrek taşı düşürülmesi için etkili olduğu bilinen herhangi bir su ya da doğal kaynak yoktur.

Böbrek taşı sorununun giderilmesi için hastanelerin üroloji bölümüne müracaat etmeniz gerekir. Kanıtlanabilirliği olmayan geleneksel tedavi yöntemleri sorunun çözülmesinden çok ilerlemesine ve daha kötü bir duruma gelmesine yol açabilir. Böbrek taşı belirtileri gösterdiğinizde en kısa zamanda bir üroloji uzmanına müracaat etmelisiniz. Zira böbrek taşı sorununun belirtileri uzun süreler boyunca ortaya çıkmayabilir. Bu durumda belirtilerini henüz hissetmeye başladığınız böbrek taşı aslında ilerlemiş bir durumda olabilir.

Böbrek taşı tedavisinin her süreci için en uygun tedavi yöntemleri üroloji uzmanları tarafından böbrek taşının içeriği, bileşenleri ve boyutuna göre belirlenebilir. Böbrek taşının oluşmaması için ise beslenmenize dikkat edebilir, doğru miktarda ve dengeli bir şekilde sıvı alımına önem verebilirsiniz.

Şifalı Suyla Böbrek Taşı Nasıl Düşürülür?

Şifalı suyla böbrek taşı düşürmek mümkün değildir. Zira halk arasında böbrek taşı düşüren su olarak bilinen bu tür doğal kaynakların herhangi bir olumlu etkisi kanıtlanmış değildir. Halk arasında popüler olan ve böbrek taşını kısa süre içerisinde düşürdüğü, erittiği veya parçaladığı düşünülen doğal kaynaklarla vakit kaybetmek yerine en kısa zamanda bir hastaneye gitmeli, bir üroloji doktoru ile görüşmeli ve tedavi sürecine başlamalısınız. Aksi takdirde tedavi edilmeyen böbrek taşları boşaltım sistemlerine kalıcı ve kritik düzeyde zarar verebilir.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.